Hypocriet

PVDA winnaar Gouden medaille!

Wat iedereen voor mogelijk achtte is de PVDA dan inderdaad gelukt. In een nek-aan-nek race met Alexander Pechtold (de torenhoge favoriet namens D66 voor de eindzege) heeft Diederik Samson geschiedenis geschreven door wederom goud te pakken op het onderdeel ““.

Geen enkele partij in de geschiedenis mocht zich 5 opeenvolgende Olympische Spelen de meest hypocriete politieke partij noemen. En het zou zo maar eens kunnen dat over 4 jaar Samson weer als nummer één gaat eindigen. Hij is tenslotte de meest hypocriete partijleider van Nederland met als enige concurrent Alexander Pechtold.

Uitingen in het openbaar

Diederik is een intrigant pur sang en kan ook op het onderdeel demagogie zeker zijn mannetje staan. Het lijkt er wel op of de partijleider van de kwakkelende partij (Hi Job, hoe is het er nu mee?!) alleen maar bezig is om het vorige kabinet, -en dan met name de PVV- af te branden maar dat is helemaal niet zo. Althans eigenlijk wel maar niet werkelijk… snap je hem nog?

Het werk namelijk zo, Diedje (ja wij mogen Diedje zeggen) gebruikt de televisie camera’s om het volk te manipuleren. Nou zul je zeggen, “yay Riempje is ook wakker, dat doet vrijwel elke partij” klopt, maar niet in deze vorm. Daarbovenop komt ook nog eens het socialistische gedachtegoed waar Diedje prat op gaat, “heb u naastenlief”, met elkaar enzo, samen bouwen en dat soort loze kreten. Afijn je kent het wel.

Oké on topic! Diederik Samson hamert er vrijwel dagelijks op dat het voormalige kabinet zich moet schamen voor de toenmalige gedoogconstructie met de PVV. Niemand kan, mag en zal ooit samenwerken met de PVV is het levenslied van Diedje geworden. Terwijl er mogelijkheden genoeg zijn om je eigen partij te promoten zou ik zeggen. Het herhaal verhaal van Pechtold2, zij, zij, zij, en zij begint te vervelen en de beste man zit er pas twee maanden.

Binnen in het politieke bolwerk

Diedje grijpt elke gelegenheid op TV, de krant en andere media aan om de PVV zwart te maken dus mag je er gevoegelijk van uitgaan dat in het politieke bolwerk, de 2de kamer, good old Died zijn tegenstanders links (hey hoe toepasselijk) laat liggen.

Geen blik, geen woord, gewoon een cordon sanitair PVDA style. Toch?! Ai valt Diedje daar even door de mand zeg! Wat blijkt de PVDA is helemaal niet zo tegen de PVV is, sterker nog tijdens moties, wetsvoorstellen en andere besluiten stemt Diedje wel erg vaak voor als er voorstellen zijn van de PVV. En ook als er tegen gestemd moet worden voor een voorstel van een andere partij dan zijn de PVDA leden het opvallend vaak eens met hun vijand Geert Wilders. Heet dat politiek correct of is dat gewoon keihard hypocriet zijn?

Zwart maken, vingers wijzen en handen wassen in onschuld

De politiek van de PVDA leider Diederik Samson bestaat dus vooral uit het zwartmaken van anderen, het wijzen op tekortkomingen van tegenstanders (of deze al dan niet verzonnen zijn door Samsom doet er niet toe volgens Diederik) en het wassen van zijn handen in onschuld. Maar ondertussen wel gewoon keihard samenwerken met de partij die hij publiekelijk zo verafschuwd.

Vandaar dat Dierik Samsom namens de PVDA zich de trotse winnaar van het goud mag noemen en daarmee de titel “Meest Hypocriete Politicus” mag noemen.

Naschrift Riempje:

What else is new? Wilders is dan toch ook hypocriet?!

Nope, alhoewel Wilders niet mijn politieke voorkeur heeft onderscheid hij zich op dit gebied wel. Wilders geeft nergens aan dat hij het socialistische gedachtegoed nastreeft. Wilder pretendeert niet dat hij zo begaan is met de Nederlanders (laat staan medelanders) en Wilders is een populist die kort de bocht politiek bedrijft.

Is dat goed dan? Wellicht niet maar daar gaat dit artikel niet over…