Buma liegt! Sep01

Tags

Related Posts

Share This

Buma liegt!

Luchthaven schiphol Rotterdamse Haven

Distributiecentra van Europa liggen…. in Nederland!

Leugens over Europa

In het debat bij Knevel en van den Brink (KVDB) was het weer treurig om te zien dat bijna alle politieke leiders meer bezig zijn met de eventuele “negatieve” effecten die de koers van andere partijen zou hebben op Nederland dan verduidelijken waarom zij het zelf wel goed doen. Een beetje blogpost ligt tussen de 500 en 1250 woorden en daarom heb ik besloten om maar op één puntje uit dat debat in te gaan, Europa…

Historische pijlers voor de Nederlandse economie

Al tientallen jaren zijn zowel Schiphol en vooral de Rotterdamse haven toonaangevend voor de wereld en marktleider in Europa. Zeker als het aankomt op zaken als de op- en overslag, distributie, en innovatie van goederen en het vervoer er van. Om een indruk te geven waar ons kleine landje groot in is:

“Rotterdam is één van de belangrijkste havens van Europa. De haven is de toegangspoort tot een Europese markt van meer dan 350 miljoen consumenten. Rotterdam is één van de belangrijkste kruispunten van goederenstromen ter wereld. De overslag is jaarlijks zo’n 430 miljoen ton.”

“Schiphol en de Randstad-regio zijn nauw met elkaar verbonden. Voor een economisch sterke regio is een luchthaven met een goed netwerk van internationale verbindingen van groot belang. Een economisch sterke regio zorgt ook voor veel werkgelegenheid. In 2011 werkten er 62.000 mensen op de luchthaven bij 500 bedrijven. In totaal verschaft de luchtvaartsector werkgelegenheid aan 290.000 personen, en draagt zij 26 miljard bij aan het Bruto Nationaal Product.”

Buiten de cijfertjes is het goed om te weten dat Rotterdam al decennia lang tot de grootste zeehavens ter wereld behoort en dat Schiphol al vele malen is gekozen tot beste luchthaven ter wereld. Toch iets om trots op te zijn met zijn allen!

Liegen, verdraaien en MISBRUIKEN…

De Nederlander weet niet beter als dat beide pijlers voor onze natie al tientallen jaren een reputatie hebben waar de rest van de wereld nog een puntje aan kan zuigen, laat staan Europa. Toen één Europa nog de natte droom was van politici die nu al jaren dood zijn timmerde Schiphol en de Rotterdamse haven al aan de weg en waren zij al de distributiecentra van Europa.

Maar wat hoorde ik eergisteren in het debat bij KVDB?! Volgens een zekere Sybrand van Haersma Buma komen deze miljarden “bedrijven” in gevaar als wij Nederland niet meer macht aan Europa gaven… pardon?!

Tijdens het debat, in de discussie met Wilders, wil Dhr. Buma ons laten geloven dat één van de beste luchthavens ter wereld, Schiphol en één van de grootste haven ter wereld, Rotterdam zonder de Europese Unie niet verder kunnen?! Hey Sybrand, uit welk pre-historisch ei ben jij gekropen?

Schiphol en de Rotterdamse haven waren de grootste, de beste en de distributiecentra van Europa, zelfs al toen de Europese Unie überhaupt niet eens ter sprake was.

Nederland, de deur naar Europa!

Sybrand van Haersma BumaSybrand wil je in de toekomst nooit meer proberen hard werkend Nederland bang te maken met onzinnige uitspraken.

Nederland is de voordeur naar Europa!

Bij mij thuis bepaal ik wie er via de voordeur naar binnenkomt en niet een zekere fransman met de naam Hollande of mevrouw Merkel die toevallig in Duitsland geboren is.

De Rotterdamse haven en Schiphol zijn niet afhankelijk van een Europese Minister President. Zij zullen zichzelf niet verbeteren als er binnen de Europese Unie “gemanipuleerde groei subsidie” naar concurrerende havens en luchthavens gaat.

De drogredenen dat Schiphol “niet groot is door binnenlandse vluchten” of dat “de Rotterdamse haven niet zo groot door goederen verkopen in Zuid Holland of Nederland“, doet mijn lachspieren heftige spasmes bezorgen. Volgens van Haersma Buma zouden deze bedrijven alleen maar een bestaansrecht hebben doordat zij een “hub zijn voor Europa” en “voor de open grenzen“.

Alsof er er zonder Europese open grenzen ineens geen distributie meer mogelijk is vanuit Rotterdam en Schiphol gaat weer terug naar de situatie van voor 1992 toen er alleen nog zweefvluchten voor amateurs mogelijk waren of zo?!?!

Wellicht is het een idee dat je nog eens even met je geschiedenisleraar gaat praten Buma. Of gun jezelf een uurtje en Google eens op de rijke historie van Schiphol en de Rotterdamse haven. Het zal je verbazen maar voordat jij geboren werd (pijnlijk foutje van je ouders doe je niks meer aan) waren onze Nationale Luchthaven en de Rotterdamse zeehaven al een begrip in heel de wereld. Er was geen euro, er waren WEL grenzen en er was ….geen Sybrand van Haersma Buma!

 

ps.
Meneer Samsom, u beseft dat de HELE wereld in een economische crisis zit?! En toch blijft u het vorige kabinet, dat er nog geen twee jaar zat, verantwoordelijk houden voor een recessie in Nederland? Terwijl de PVDA zitting had in de kabinetten die de basis vormde voor deze crisis… en die van de jaren tachtig!

Beste Diederik om wat uitspraken van jezelf te quoten; “U doet het weer…”!  en  “Wie denk u dat die bangmakerij gelooft?!”

pps.
Moest je weer; “Wat een beschaving” roepen Alexander Pechtold?! Kijk anders even naar je eigen uitspraken! “D66-leider Alexander Pechtold heeft ‘absoluut geen spijt’ van zijn uitspraken over Geert Wilders die hij eerder deze week als extreem rechts en racistisch neerzette.” Bron: AD 7-11-09.