Inhoudsloos…

Aangenaam verrast worden blijkt nog te kunnen! Daar waar ik het programma Nieuwsuur (en dan met name presentatoren Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys) al lang heb opgegeven gebied de eerlijkheid mij om te zeggen dat ik gisteren positief verrast werd. Het normaliter vaste ingenomen politieke standpunt van de NOS leek in dit debat minder prominent naar voren te komen. Alhoewel je vragen kunt stellen bij de keuze van het filmpje over de veilingmeester en het “oerhollandse zangduo”.

Onderwerp, de Eenheids Utopie van Pechtold

In het door Nieuwsuur georganiseerde debat namen Pechtold en PVV aanhangers het tegen elkaar op en persoonlijk vond ik het verfrissend. Politici die met elkaar “debatteren” roepen een uur lang dat de anderen niet aan het begrotingstekort voldoen en dat ze liegen. En daar gebruiken ze dan elke keer andere bewoordingen voor.

Hoe anders was het gisteren. Een groep Nederlanders (PVV aanhangers) kwam met alledaagse problemen die jij, ik en de buurman ook tegenkomen. Hoe zit het met werk, waarom zijn er zoveel buitenlanders die banen innemen terwijl er honderdduizenden Nederlanders thuis zitten. Hoe gaat het met de zorg. Wie is die ongekozen eurocommissaris Malmström en waarom gebied zij Nederland om elk jaar 60.000 nieuwe immigranten op te nemen? Wie bepaalt wat onze grenzen zijn? Waarom verdient Neelie Smit Kroes 24.000 netto per maand?!

Pechtold zou op al die vragen antwoord hebben. Helaas voor hem het liep anders. Pechtold die zo graag wil doen geloven dat andere Roemer, Rutte en Wilders geen antwoorden en oplossingen hebben heeft zelf niks. Even wat concrete voorbeelden:

Op de vraag wat Europa (lees Pechtold) gaat doen om te voorkomen dat Poolse, Roemeense en Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs tegen goedkopere tarieven en onder andere arbeidsomstandigheden Nederlanders van de arbeidsmarkt drukken kwam een nietszeggend antwoord.

Om dat te voorkomen dienen er regels te komen dat iedereen onder dezelfde voorwaarden en omstandigheden zijn of haar werk kan doen

Hoe bedoel je dat precies Alexander, welke invulling geef je hier aan? Gaat de Pool, Roemeen of Bulgaar dan in de toekomst meer verdienen? Gaat die “arbeidsmigrant” minder werken voor hetzelfde geld? Gaat de Nederlander minder verdienen voor hetzelfde werk? Stel alle chauffeurs werken voor 2000 euro per maand 40 uur in de week onder precies dezelfde omstandigheden zoals jij graag wilt, wat voorkomt dan dat de markt niet overspoelt gaat worden met arbeidsmigranten?

Er is maar één regel die helpt, “omgekeerde positieve discriminatie”! Daar waar het tot voor kort bon ton was om positief te discrimineren ten faveure van arbeidsmigranten zou het goed zijn als men in Nederland zou zeggen, iedereen mag hier werken…. mits er plek is. Kortom bij gebleken geschiktheid geniet een Nederlander de voorkeur. Dit heeft niks met racisme, xenofobie, religie of politieke voorkeur te maken maar puur met het feit dat je in het land waar je geboren bent het eerste recht hebt. Net zoals de man hieronder dat hoort te hebben in zijn geboorteland…

€24.000 salaris per maand voor Neelie Smit Kroes

In het debat kwam ook naar voren dat Europa belachelijke salarissen betaald aan de vele duizenden functionarissen met als schrijnend voorbeeld de €24.000 die EU commissaris Neelie Smit Kroes maandelijks in haar zakken zou steken. Op de vraag wat Pechtold vond dat hier aan gedaan moest worden kwam ook geen duidelijk antwoord. Nakijken van het debat bracht mij in elk geval niet verder dan,

“Ja het moet anders, als het zo is dan is het inderdaad een hoog bedrag en we moeten maar stemmen in de toekomst wie er commissaris moet/mag worden, zodat wij invloed hebben op dit soort zaken”

  • “Ja het moet anders”, is dus geen oplossing maar een constatering
  • “Als het zo is…”, dat weet je dondersgoed Pechtold dat het zo is!
  • Hoe zie je het voor je dat stemmen op EU comissarissen?!  De Nederlander die gaat oordelen of Olli Rehn de capaciteiten heeft om objectief te beoordelen of en hoe de Spaanse Banken geredt dienen te worden?!

Alexander Pechtold, je hebt geen antwoorden!

Je zal het allemaal best goed bedoelen maar de EU staat voor mij (en velen miljoenen Nederlanders) nog steeds voor Eenheids Utopie. Wij (lees, jullie politici) zijn niet eens in staat om de problemen in ons eigen land goed op te lossen. Dagelijks komen jij en je collegae op mijn scherm voorbij en het enige dat jullie doen is elkaar beschuldigen van leugens, misleiding en verkeerde opvattingen over onze toekomst.

Alexander, hoe denk je dat in een groter verband (Europa) te kunnen gaan uitvoeren en beheersen?!

De afgelopen maanden heb ik jou en je “oplossingen” wat intensiever gevolgd en ik denk jouw antwoord al te kennen;”Ja dat moet anders….”

Gerelateerd:
Pechtold; “Ik snap uw gevoel”